STAŢIUNEA RÂNCA

Staţiunea Rânca este aşezată în Munţii Parâng la o altitudine de 1600 m şi este una din frumuseţile naturale ale ţării.

Accesul se face pe DN 67C Bengeşti (Gorj) – Şugag (Alba), drum care este modernizat şi întreţinut până în staţiune chiar şi pe timp de iarană. Iarna se poate urca doar dinspre Novaci, Transalpina fiind închisă pe timpul iernii.

Dispune de trei pârtii de ski toate dotate cu teleski; una pentru începători poziţionată pe Muntele Corneşul şi dotată cu nocturnă poziţionată în centrul staţiunii şi una pentru avansaţi care continuă peste vârf. Cea de-a treia este un babyski poziţionat la intrarea în staţiune dotat cu nocturnă.

Incepând cu anul 2011 Rânca mai dispune de un telescaun ce deserveşte trei partii de ski care se află la poalele Vârfului Păpuşa.

Turiştii sunt atraşi de Rânca atât în perioada de iarnă când totul este alb şi pur cât şi în perioada de vară când se transformă în verde.

Ofertele de cazare sunt numeroase atât la pensiuni cât şi la hotelurile din staţiunea Rânca, fiecare cu oferte cât mai diversificate iar distracţia este garantată.

Există şi restaturante unde puteţi să serviţi masa dar şi magazine de unde puteţi cumpăra alimente.

La Rânca se pot practica o multitudine de sporturi în funcţie de anotimp.

Astfel pe timp de iarnă puteţi practica: ski, snowboard, snowmobil, ski de tură.

Pe timp de vară se pot practica ATV, enduro (cu motorul sau bicicleta), expeditii 4×4, parapanta.

În acest sens există şi o multitudine de centre de închiriere a echipamentului sportiv majoritatea fiind amplasate în centrul staţiunii Rânca, dar şi în oraşul Novaci.

Staţiunea Rânca este aşezată în Munţii Parâng la o altitudine de 1600 m şi este una din frumuseţile naturale ale ţării.